پنجره ترمال بریک چیست؟
مقاومت و سختی فلز آلومینیوم سبب گشته تا این فلز به عنوان ماده اولیه مناسب برای در و پنجره و نمای ساختمان مورد استفاده قرار گیرد. ویژگی هدایت و رسانایی آلومینیوم نقص و ایرادی بزرگ برای استفاده از پنجره آلومینیوم محسوب می گردد. به همین منظور پنجره های ترمال بریک طراحی و تولید گشته که تا حدود بسیار زیادی این ایرادات را بر طرف ساخته, ضمن اینکه مزیت ها و ویژگی مثبت آلومینیوم را نیز حفظ کرده است.
پروفیل پنجره های ترمال بریک, توسط ماده ای عایق و نارسانا از یکدیگر جدا شده و جداره داخل و خارج پنجره آلومینیوم با روشهایی خاص توسط همین ماده به یکدیگر دوخت می گردند. این ویژگی همان “شکست حرارتی” پنجره ترمال بریک شمرده می شود.
بهترین پروفیل پنجره ترمال بریک باید شامل دو ویژگی زیر باشند:
1- دوخت صحیح پلی آمید:
دوخت پلی آمید باید به صورت کاملاً صحیح و توسط دستگاه های مخصوص انجام گیرد که در غیر این صورت امکان دارد در بعضی از نقاط اتصال تیغه ها با پروفیل آلومینیوم کاملاً قطع شود که این موضوع باعث کاهش مقاومت رسانایی آلومینیوم می شود.
2-مقاومت مکانیکی بازشوها:
در طراحی پنجره جهت تولید باید حتماً به مواردی چون وزن لنگه و عرض و ارتفاع بازشو از پروفیل های مناسب و استاندارد استفاده شود.
دربهترین پروفیل ترمال بریک جهت تست این که تیغه استفاده شده در ترمال بریک کردن پنجره آلومینیومی از نوع پلی آمید است یا pvc بهترین روش این می باشد که تیغه را در مقابل شعله مستقیم قرار دهید، در صورت آتش گرفتن تیغه و استشمام بوی نایلون، تیغه از نوع pvc می باشد، وگرنه به احتمال زیاد تیغه از نوع پلی آمید میباشد.
روش ساخت پنجره ترمال بریک:
پروفیل ترمال بریک از دو پروفیل داخلی تشکیل شده است که به وسیله ی تیغه هایی از جنس پلی امید که تا 220 درجه حرارت و 50 درجه برودت را تحمل میکند به هم دیگر دوخت میشوند تیغه های پلی آمید مانع انتقال حرارت از یک سطح به سطح دیگر می شود و به دلیل جدا شدن دو قطعه پروفیل آلومینیومی از هم و ایجاد یک شکست حرارتی از انتقال حرارت جلوگیری می شود.و مانع اتلاف حرارتی می شود.
یکی دیگر از مزیت های پروفیل های ترمال بریک این می باشد که قسمت داخلی و خارجی میتوانند رنگهای متفاوتی داشته باشند و با توجه به شرایط خاص پروژه میتوان از پنجره با رنگ های متنوع استفاده کرد.
نتیجه استفاده از پروفیل ترمال بریک جلوگیری از انتقال سرما و گرما از جدار خارجی به جدار داخلی و بالعکس می باشد. در صورت استفاده از سیستم ترمال بریک در درب و پنجره ها ۳۸% کاهش اتلاف انرژی حرارتی در فصل سرما و ۳۲% کاهش اتلاف انرژی برودتی در فصل گرما، ۲۸% کاهش مصرف سوخت، ۲۰% کاهش هزینه در سرمایه گذاری اولیه تاسیسات و همچنین به میزان قابل توجهی از آلودگی صوتی جلوگیری می شود.