UPVC چیست؟

UPVCچیست؟

 

در سال ۱۸۳۵ هنری ویکتور رگنالت (ریو) توانست از ماده ای به نام پلیمریزاسیون مُنومر وینیل کُلراید ماده ای پلیمری به نام PVC را بوجود آورد. که این ماده در سال ۱۸۷۲ به وسیله اوگن بومان کشف و مورد استفاده قرار گرفت. از مواد اصلی به دست آمده از پلیمر PVC، یو پی وی سی UPVC می باشد.این ماده پلیمری امروزه جز مواد اصلی در صنایع مختلف می باشد.

upvc چیست؟

مواد تشکیل دهنده پروفیل UPVC

–    بهبود دهنده مقاومت در برابر ضربه (impact modifier)

که این ماده موجب بالا رفتن مقاومت پروفیل در برابر ضربه و فشار می شود.

–   پایدار کننده های حرارتی و تابشی(stabilizer)

تثبیت کننده ها باعث افزایش مقاومت پروفیل در برابر حرارت شده و ازتغییر رنگ آن در برابر نور خورشید جلوگیری می کند.

–  پر کننده ها( filler)

این ماده باعث سختی سطح پروفیل می شود.

–  روان کننده ها (lubricants)

این ماده باعث ایجاد سطح صاف و شفاف می شود.

–  رنگ دانه سفید(titan)

دی اکسیدتیتانیوم که باعث افزایش شفافیت پروفیل می شود.

نحوه تولید پروفیل UPVC

فرآیند تولید پروفیل UPVC شامل دو مرحله است که مرحله اول، میکس مواد اولیه و مرحله دوم اکسترود مواد می باشد. در قسمت زیر به شرح این دو مرحله می پردازیم :

۱_ میکس مواد اولیه پروفیل UPVC در میکسر :

در این مرحله پس از آماده سازی ترکیبات، مواد اولیه توسط میکسر با یکدیگر مخلوط می گردند. مهم ترین نکته در هنگام اختلاط مواد، دمای میکسر است. پس از مخلوط کردن، مواد میکس شده بوسیله لوله به مخازن انتقال داده می شوند. مواد اولیه تولید پروفیل به مدت ۱۶ تا ۲۴ ساعت برای از بین بردن الکتریسته ساکن و هم دما شدن مواد با دمای محیط، در مخازن باقی می مانند.

پس از میکس، مواد اولیه بطور اتوماتیک به دستگاه اکسترودر انتقال پیدا می کند. مواد با استفاده از چرخ دنده های حلزونی و در دمایی معین به سمت جلو حرکت می کند. در طول این مسیر خمیری یکسان بدست می آید که فاقد خلل و فرج است.

 

۲_ اکستروژن مواد اولیه تولید پروفیل UPVC :

دستگاه اکسترودر با حرکت دوران،مواد اولیه را به سمت قالب هدایت می کند.خمیر تشکیل شده با فشار ناشی از چرخ دنده ها از قالب پروفیل بسته شده درانتهای اکسترودر که دارای درجه حرارت تقریبی ۲۰۰ درجه سانتیگراد است خارج می شود. قالب ها با توجه به نوع پروفیل ساختار متفاوتی دارند.

خنک کردن و تثبیت شکل پروفیل UPVC پس از خروج پروفیل از اکستروژن بدلیل دمای بالا آن، امکان تغییر شکل و تثبیت ساختار پروفیل UPVC وجود دارد. بنابراین وارد مرحله خنک سازی کالیبراتور خشک می گردد.پس از تثبیت اولیه شکل پروفیل، با عبور این محصول از حمام آب خنک (کالبراتور تر) پروفیل کاملا تثبیت می شود و شکل دائم آن ایجاد می گردد. تمامی حرکات پروفیل پس از اکستروژن توسط غلطک های کشنده انجام می گردد.

سپس آب اضافی باقیمانده بر روی پروفیل توسط دمنده های تعبیه شده بعد از واترتانک، خشک شده و اطلاعات پروفیل شامل تاریخ و ساعت دقیق، برند و… توسط جت پرینتر بر روی پروفیل چاپ می گردد. در انتها مرحله بسته بندی و چسباندن لیبل بر روی پروفیل UPVC آغاز می شود.

مواد تشکیل دهنده پلیمر

مزایای استفاده از پروفیل UPVC 

دوام و استحکام بالا

کاهش هزینه مصرف انرژی

کاهش آلودگی صوتی

عایق در برابر نفوذ گرد و غبار

مقاومت در برابر نفوذ آب باران

غیر قابل اشتعال در برابر آتش سوزی

عدم تغییر رنگ و حالت در برابر تابش اشعه خورشید

مقاوم در برابر پوسیدگی و زنگ زدگی و اکسیداسیون

قابلیت نصب انواع یراق آلات

قابلیت نصب شیشه های چند جداره

قابلیت بازیافت و عدم ایجاد آلودگی زیست محیطی

عدم نیاز به رنگ کاری و سرویس های مکرر جهت نگهداری

نظافت آسان

سهولت و سرعت در نصب